12.4.2021

Näyteikkunoita

Näyteikkunat


Kyseinen ikkuna sijaitsee Lontoossa ja on kukkakaupan omistama.

Siinä on käytetty paljon tummia, maanläheisiä värejä, sekä luonnonmateriaaleja, jotka kaikki sopivat täydellisesti kaupan ulkoasuun.

Näyteikkuna luotiin Halloweenia varten, joten siitä rakennettiin hieman synkempi kokonaisuus, joka kuitenkaan ei ole yliampuva. Voisin itse sisustaa asuntoani tämän näyteikkunan somistuksilla ympäri vuoden. 

Tummat värit tuovat sopivaa synkkyyttä, kun taas pienet valot kohdistavat ohikulkijan katseen kauniisiin kasveihin.


1. näyteikkunaTässä ikkunassa on kaikkien tunteman h&m vaateliikkeen Black Friday esillepano.

Kuten kuvasta näkee, tämä ikkuna on hyvin silmäänpistävä. Kirkkaat värit korostuvat neutraalia taustaa vasten, tuoden vaatteet hyvin esille samalla vangiten ohikulkijan katseen.

Black Friday on varmasti vuoden kiireisimpiä päiviä, joten näyteikkunan kuuluu silloin olla parhaimmillaan. Tästä huomaa, miten tyhjää tilaa ei ole juurikaan jätetty, mutta se mitä sitä on, tuo voimakkaan lisän muuten niin täynnä olevaan ikkunaan. 
2. näyteikkuna


Tämä on Ranskalaisen Bonpoint- nimisen liikkeen näyteikkuna.

Yksinkertaisesti kaunis, sekä näyttävä ikkuna tuo minulle rauhallisen ja kutsuvan olon. 
Näyteikkunassa esitellään liikkeen kevätmallistoa, enkä olisi itse parempaa keksinyt. 
Kauniin vihreä ja elävä tausta antaa vaaleanpunaiselle takille oikeutta ja sopivaa lapsekkuutta. Onhan kyseessä kuitenkin lastenvaateliike.  

Spottivalot tulevat ylhäältä tuoden vihreän sävyjä vielä enemmän esille, samalla korostaen vaatteita. Hauskasti ikkunaan on myös sommiteltu pieni koira "tytön" viereen leikkimään. 
3. näyteikkuna


Taustan tekstuuri

Esimerkkinä pinterestistä löytämäni näyteikkuna, jossa tausta on rakennettu erivärisistä laudoista.
Tausta luo kivan kontrastin, joka sointuu samalla esillä oleviin tuotteisiin. Tässä näyteikkunassa taas on käytetty paperisia perhosia taustalla ja ne tuovat ulkoasuun maanläheisen vivahteen. Ne luovat myös syvyyttä muuten hyvin pelkistettyyn ikkunaan.


Alla olevassa näyteikkunassa näkyy, miten taustan yksinkertaisuuskin voi olla voimakas tekijä. Siitä heijastuvat valot tuovat muut somistukset kauniisti esille, saaden katsojan pysähtymään.

Tämä näyteikkuna on hyvin täynnä, mutta kuitenkin siisti. Taustalla on montaa eri tekstuuria, luoden syvyyttä ja varjoja, sekä asettaen vaatteet huomion keskipisteeksi.

 Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä on tämä kauniin kesäinen näyteikkuna. Vihreä tekonurmikko luo pienen "mäen", jossa mallinukke istuu. Tämä tuo ainakin itselleni vapaan ja seesteisen olon, sekä halun tutkia kauppaa ikkunan takana.

Liike ikkunoissa

Alla olevassa kuvassa näette näyteikkunan, jossa liikettä on käytetty huomiota herättävänä tekijänä. Muuten yksinkertaistettu ikkuna vie huomion tuotteisiin tarkasti asetelluilla kaloilla, jotka ns. uivat kohti tuotteita.

  


Tässä näyteikkunassa on käytetty erivärisiä muovieläimiä, jotka on aseteltu kiipeämään kohti "kukkulan" päällä olevaa laukkua. Mielestäni ikkuna on hauska ja silmäänpistävä parhaalla mahdollisella tavalla. Haluttu tuote on ensimmäinen, mitä ohikulkija näkee.
Näyteikkuna luo illuusion tasapainottelevasta norsusta ja mielestäni tämä on aivan upea idea. Ikkunaa katsoessaan voi sielun silmin nähdä, miten norsu liikkuu laudalla tasapainotellen laukun kanssa.Alla oleva näyteikkuna voisi olla jostain elokuvasta, sillä mallinuket on aseteltu keinuihin, kauniin taustan eteen. En ole nähnyt ikkunaa henkilökohtaisesti paikanpäällä, mutta voin vain kuvitella, miten vaikuttavalta se näyttää.Viimeisenä tämä kirkas ja näyttävä ikkuna. Tarkasti asetellut maalitahrat ja mallinuket luovat vaikutelman edelleen liikkeessä olevasta kokonaisuudesta.Valot ja varjot 


Tässä näyteikkunassa on hyvin pelkistetty pohja, jota tuodaan esille valoilla ja varjoilla. 
Lumihiutaleet näyttävät putoavan maahan ja tyttö näyttää kävelevän katulampun valossa. Kaunis ja yksinkertainen ikkuna.Alla olevassa näyteikkunassa kaikki huomio kiinnittyy valoihin ja mallinukkeen. Eipä siinä edes paljoa enempää ole. Kolmessa eri kohdassa olevat kirkkaanvihreät valot saavat mallinuken pomppaamaan katsojan silmille, tuoden esiin mekon kauniin puhtaan värin.Tässä VERSACEN ikkunassa on käytetty värejä, sekä valoja niitä korostamaan. Ikkuna näyttää kalliilta ja huomiotaherättävältä.


Alla oleva ikkuna on muita pelkistetympi. Ikkunan ulkopuoli on todella tumma, joten kaikki ikkunan sisällä korostuu kauniisti valojen osuessa vaatteisiin ja kasveihin. Tästä huomaa, miten pelkistetyt valot ja muodot ovat aina hyvä ja kaunis idea.
Varjoja selkeästi eniten hyödyntänyt ikkuna on Berlutin. Muuten tummanpuhuva ja varjoisa ikkuna saa katseet kääntymään keltaisella väriläikällä. Itse takki on aika varjossa, mutta se toisaalta saa katsojan tutkimaan vielä enemmän ikkunan sisältöä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pop

 Andy Warhol(a) Andy Warhol Warhol on yhdysvaltalainen kuvataiteilija ja elokuvantekijä, joka tunnetaan parhaiten töistään Marilyn Monroen k...